mettertijd

Posted by in Proza

Want toen gij mij die ene avond met één tik van uw heupen tegen de mijne tegen die muur daar dwong en toen uw ogen zich vasthaakten in de mijne en uw lippen zich krulden rond woorden die zich brandden in mijn geheugen en toen ge wegliep en mijn hart in mijn keel sloeg en mijn ademhaling een oncontroleerbaar snel tempo behaalde – toen wist ik het.

En toen ge die andere avond naast mij zat in zorgeloze beneveling en toen ge mij tussen uw benen nam die nacht en mijn hals besnuffelde gelijk een wild dier – toen had ik het kunnen weten.

En toen ge te dicht maar ook te ver van mij stond en uw voeten tussen die van mij positioneerde en mijn lippen die van u voor het eerst beroerden
ik van u mocht proeven
uw tong voor het eerst voelde branden tussen mijn tanden
uw geur voor het eerst overal was
uw handen voor het eerst complementair waren met uw lippen
uw zoete smaak voor het eerst mijn mond vulde en
ik voor het eerst met u kuste
– toen wist mijn hoofd het.

En toen ge nog iets later dicht tegen mij aankroop en mijn lijf oncontroleerbaar reageerde op de elektriciteit die uit uw vingers stroomde. En toen ge dingen fluisterde in mijn oor die niets meer dan primitieve verlangens in mij naar boven ha(a)l(d)en en toen mijn nagels zich begroeven in de muur naast mij omdat uw handen aan het winnen waren van mijn lijf. En toen uw lippen een weg vonden naar mijn hals die hunkerde naar uw zoete kussen. En toen ik uw naam zuchtte en gij met uw hand stilte opeiste en toen mijn tanden diezelfde hand vonden om mijn verlangen en genot in te begraven – toen zou ik het hebben moeten weten.

En toen ge mij nog niet zo lang geleden zei verliefd te zijn op mij en niet zo lang daarna zei dat het misschien wel meer was dan dat en toen ge zei dat ge die dingen misschien al wel langer voelde. En toen mijn woorden u eindelijk hadden ingehaald en misschien andere zinnen met dezelfde inhoud trakteerden. En toen ge mij tijdens dat gesprek eindelijk aanraakte op een manier gelijk ik dat altijd al had gewild en toen uw ogen eindelijk de mijne vonden zoals ik dat altijd al had gehoopt en toen uw woorden de mijne eindelijk omarmden zoals het altijd al had moeten zijn – toen wist ik het.